Vigtigste > Vitaminer

Hvordan og hvad du skal vaske dit hår uden shampoo: folkeopskrifter

Et stigende antal mennesker forsøger at skifte til kosmetiske produkter, hvis sammensætning vil være så naturlig som muligt eller helt opgive dem. Dette gælder endda for shampoo, som alle er så vant til. Der er en række grunde til dette:

1. Indhold af overfladeaktive stoffer (overfladeaktive stoffer)

Overfladeaktivt middel eller overfladeaktivt middel er en organisk forbindelse med en aktiv gruppe og kæde. I kombination tillader de interaktion med støv og snavs partikler og skubber dem til vandoverfladen.

Hvis der ikke var overfladeaktive stoffer, ville dannelse af skum være umulig såvel som at rense håret. Det er meget vanskeligt at vaske strengen, hvor fedtet skaber en hydrofob kapsel. Derfor fjerner alle slags sulfater fedt, snavs og bestiller vægten. Hår bliver blødere, let at kæmme. Resultatet af en sådan vask er imidlertid beskyttelseslagets forsvinden..

2.Højt indhold af kemikalier

Akkumulering i kroppen kan skadelige komponenter skade sundheden, provosere allergier osv. Desværre vil deres fuldstændige eliminering føre til, at rengøringsmidler mister deres vigtigste egenskaber..

Mineralolie findes i de fleste shampooer. Det er et olieprodukt tilsat for at tilføje glans til håret. Da hovedbunden ikke absorberer den, dannes en slags barriere, der forhindrer produktionen af ​​sin egen talg. Resultatet er en ond cirkel, og jo mere shampoo der bruges, desto mere kræves det..

3 ikke altid et rimeligt spild af penge

Som ethvert hudplejeprodukt kan shampoo være vanedannende og vanedannende. For at genopfylde tabet af dit eget beskyttelsesfedt, kræves der ekstra midler til at hjælpe med at skabe et velplejet look.

Hvis der optræder skæl, bliver håret tørt og livløst - dette er en god grund til at lære detaljeret, hvordan du vasker dit hår uden shampoo, og prøv naturlig rengøring af dig selv..

Fordele ved hjemmeopskrifter frem for shampoo

foto Liste over skadelige stoffer i kosmetik
Faktisk kan shampoo tilskrives en relativt nylig opfindelse af kosmetologi, der opstod i 1903. Men dette betyder ikke, at de tidligere gik med beskidt og ildelugtende hår, snarere tværtimod. Kvinderne havde lange tykke fletninger, som de var stolte af. Mænd voksede også deres hår til en bestemt længde. Og så var der ingen særlige hemmeligheder, og en sådan fordelagtig effekt blev opnået ved brug af naturlige produkter, urteafkog. Gamle opskrifter er bevaret, hvor du kan se kyllingæg, mel, mejeriprodukter og meget mere.

Gennem forskernes indsats blev kunstige midler skabt, og de blev interesseret i dem på grund af brugervenligheden såvel som forskellige typer og aromaer. Og først efter at den skadelige virkning af indholdet af lyse krukker var blevet bevist, huskede folk de uomtvistelige fordele ved naturlige gaver i naturen. Deres anvendelse er ret begrundet, da det har mange fordele:

  1. Hovedbunden næres med naturlige ingredienser. Mætning med vitaminer og mikroelementer forekommer. Skånsom handling eliminerer tørhed og irritation.
  2. Hudceller akkumulerer ikke skadelige produkter. Hår bliver virkelig sundt og velplejet og får en naturlig glans.
  3. Hår er mindre tilbøjelige til at blive snavset, mærkbar vækst bemærkes, sektionen af ​​enderne minimeres.
  4. Vanedannende dannes ikke.

Hårvask opskrifter

Der er mange opskrifter, der fuldt ud kan erstatte shampoo, men forskellige komponenter er velegnet til forskellige mennesker. Derfor bør du prøve flere indstillinger på dig selv og vælge den bedst egnede, hvis virkning vil være rigtig god. Så lad os se, hvordan du vasker dit hår, hvis der ikke er nogen shampoo:

Sennepspulver

  1. Sennepspulver: 2 spsk;
  2. Vand: 150 ml.
  • Fortynd sennepspulver med oprenset (mineral, uden gas) vand;
  • Gnid ind i hovedbunden, masser, fordel over hele længden;
  • Modstå 5 minutter;
  • Skyl med vand eller urteafkog.

Sennepsudgaven er mere velegnet til fedtet hår. Ved at stimulere blodcirkulationen i hovedbunden vokser håret markant hurtigere.

Æggeblomme

  1. Æggeblomme: 1-2 stk.;
  2. Citronsaft (fedtet hår): 50 ml;
  3. Olivenolie (hvis tør og beskadiget i strukturen): 2 spsk.
  • Rør æggeblommerne grundigt;
  • Tilsæt de nødvendige ingredienser baseret på hårtypen;
  • Påfør på håret, let skummet med vand;
  • Modstå 20 minutter og 30 minutter;
  • Vask af.

For at fjerne æg lugten, anbefales det at afslutte vaske dit hår med koldt vand og eddike.

Ved regelmæssig vask rengøres håret og styrkes synligt. De bliver tykke og sunde.

Bagepulver

  • Bland natron med vand;
  • Gnid den resulterende grødede masse ind i rødderne, anvend på hele længden;
  • Massér hovedbunden, skub let sammensætningen på håret
  • Vask med vand ved stuetemperatur efter tilsætning af 2 spiseskefulde eddike.

Klarer sig selv med meget hårdt hår og hårbunds snavs.

Rugmel

  1. Rugmel: 3-4 spsk;
  2. Afkok af vand eller kamille: 150 ml.
  • Fugt hår, blød overskydende fugt med et håndklæde;
  • Fordel massen gennem håret ved at gnide og som det skum skum bevægelser;
  • Modstå 10 minutter;
  • Skyl grundigt og skyl med vand og eddike

Rugmel har fremragende vaskeevne, og selv fedtet hår vaskes ud første gang, bliver let og sprød.

Ler

  • Bland alle;
  • Påfør velling på fugtigt hår;
  • Lad stå i 1 minut og undgå tørring;
  • Skyl, indtil den er ren;
  • Skyl med vand og eddike.

Ler er ideel til rengøring af fedtet hår, men fungerer godt på tørt hår, men bør ofte ikke bruges i dette tilfælde..

Når du laver en pasta, tilrådes det at bruge apoteks ler. Regelmæssig skylning med afkok af kamille, brændenælde har en positiv effekt.

Honningshampoo

  1. Tør kamille: 4 spsk;
  2. Kogende vand: 250 ml;
  3. Honning: 1,5 tsk.
  • Bryg kamille og lad stå i 20 minutter;
  • Sil siljongen og opløse honning deri;
  • Fordel over hele hårets længde;
  • Modstå en halv time;
  • Skyl med lunkent vand.

Denne metode anbefales at anvendes en gang om ugen på fedtet hår og en gang hver 2. uge på normalt og tørt hår..

Det skal huskes, at overgangen til naturlig hårvask kræver nogen tid fra din krop at tilpasse sig, fordi shampoo, som du ved, er vanedannende for både din og dine krøller. Det sker, at resultatet manifesterer sig efter et par procedurer. Det er virkelig nemt at vaske dit hår uden shampoo.

Hvis du holder testen og renser dit hår med de ovennævnte naturlige midler, kan du være sikker på, at resultatet vil overstige alle dine forventninger. De vil være velplejede, sunde og uden tvivl glæde andre..

Forum Hair.com

skaldethed, hårtransplantation

  • Forums liste ‹Diskussion‹ Udveksling af erfaringer
  • Skift skriftstørrelse
  • Til udskrivning
  • Ofte stillede spørgsmål
  • Galleri
  • tjekke ind
  • indgang

En måde at vaske dit hår på uden shampoo

En måde at vaske dit hår på uden shampoo

Mikluho 18. juli 2012, 08:52

Re: En måde at vaske dit hår på uden shampoo

demooon87 18 jul 2012, 12:10

Re: En måde at vaske dit hår på uden shampoo

Mikluho 19. juli 2012, 08:02

Jeg har stadig nok hår, for 7 dage siden vaskede jeg med shampoo hele badet var i mit hår, derefter vaskede jeg det med sennep og normer 3 gange. Shampoo er kemi - laurylsulfat, formaldehyd, uperlan, comperlan osv. Hvad er dine resultater efter 5 års daglig vask, alt er på plads ?

Re: En måde at vaske dit hår på uden shampoo

Yazva4ka 24. juli 2012, 16:43

Re: En måde at vaske dit hår på uden shampoo

Lord 25. juli 2012, 22:50

Re: En måde at vaske dit hår på uden shampoo

Mikluho 27. juli 2012, 10:18

hvor krydderier sælges på markeder, i en butik, kun tørre. Peberalkohol - på apoteket brugte jeg ikke den aktuelle

Re: En måde at vaske dit hår på uden shampoo

Oly 02. august 2012 21:10

Re: En måde at vaske dit hår på uden shampoo

Anya 7. august 2012, 11:21

Advarsel. Jeg kvalt næsten hende, hun er allergifremkaldende. Og kan brænde din hud.

Re: En måde at vaske dit hår på uden shampoo

Anya 7. august 2012, 11:23

Jeg har stadig nok hår, for 7 dage siden vaskede jeg med shampoo hele badet var i mit hår, derefter vaskede jeg det med sennep og normer 3 gange. Shampoo er kemi - laurylsulfat, formaldehyd, uperlan, comperlan osv. Hvad er dine resultater efter 5 års daglig vask, alt er på plads ?

Telogen, der skulle falde ud, falder alligevel ud. Og efter vask med shampoo og efter sennep eller på anden måde.

Re: En måde at vaske dit hår på uden shampoo

michael_tugushev 9. august 2012 21:35

Re: En måde at vaske dit hår på uden shampoo

Anya 16. august 2012, 23:44

Re: En måde at vaske dit hår på uden shampoo

michael_tugushev 25. august 2012, 10:56

Re: En måde at vaske dit hår på uden shampoo

demooon87 25. august 2012, 16:13

Re: En måde at vaske dit hår på uden shampoo

MarinaYa 25. august 2012, 16:56

Re: En måde at vaske dit hår på uden shampoo

michael_tugushev 17. september 2012 17:38

Fortynd to spiseskefulde sennep med lidt varmt vand. skal du få en flydende velling, anvende den på vådt hår, lade det stå i 5-10 minutter, skyl det af og skyl derefter hovedet med en opløsning af vand med bordseddike (1 spsk pr. 1 liter, jeg laver 2 tsk pr. liter) og skyl dit hoved grundigt. Opskriften er gammel, men det er værd at blive forvirret

Vask hår uden shampoo??

Piger, snublede over interessant information om Runets åbne rum. Pigen skriver, at hun helt udelukkede shampoo og balsam fra vaskeprocessen..

Og hun deler en opskrift på, hvordan hun kan klare sig uden dem nu... Læs:

Bagepulver

Bagepulver virker vidundere for hår sammen med mange andre naturlige midler. Det er et meget svagt alkalisk produkt, der forsigtigt renser håret fra kemiske formationer.
Denne opskrift er, som andre folkeopskrifter, ikke streng - den kan ændres, så den passer til dine behov. Standarddosis: 1 spsk. soda i et glas vand. Mennesker med tykt, krøllet hår kan have brug for mere bagepulver. Prøv det, og find ud af, hvor meget sodavand du har brug for.
En regelmæssig 230 ml flaske tages, bagepulver hældes i den ved hjælp af en tragt, og hanen hældes. Ryst derefter godt, så sodaen opløses, og blandingen er klar! Vi vådt vores hår i bruser, tager en lille mængde af blandingen og masserer hovedbunden. Vi vasker håret selv, men da fedtet produceres af hovedbunden, vil håret være rent, så snart vi renser selve hovedbunden. Vask efter nogle få minutter, som når du bruger shampoo.

Æbleeddike

Æblecidereddike er et mildt surt produkt, der neutraliserer bagepulver og fungerer som balsam. Detangles hår, udjævner neglebånd og regulerer pH-balance i hår og hovedbund.
Eddike varer i lang tid, ligesom bagepulver. Standard opskrift: 1 spsk æble cider eddike pr. Glas vand.
”Mit hår er naturligt fedtet, så jeg bruger ikke meget eddike. Jeg hælder lidt på tipene og vasker af efter nogle få sekunder, ”skriver forfatteren.
Tips
Overgangsperioden, hvor dit hår vil reagere med øget olierethed på manglen på shampoo, kan være fra flere uger til flere måneder. Dette er normalt. Tidligere har du altid groft fjernet talg fra dit hår, og nu er de nødt til at vænne sig til og ikke producere overskydende talg som kompensation. Min overgangsperiode varede i to uger, og der er faktisk intet at bekymre sig om..
Jeg hørte, at du senere endda kan give op sodavand og eddike og vaske dit hår med bare vand, men jeg har endnu ikke nået dette niveau.
Hvis du finder ud af, at dit hår er for fedtet, selv efter overgangsperioden, kan du prøve at bruge mindre eddike eller slet ingen eddike overhovedet. Nogle skyl mit hår med citronsaft.
Hvis dit hår er for tørt, skal du bruge mindre natron eller prøve honning i stedet for eddike.
"Jeg bruger ikke nogen hårplejeprodukter mere. Mit hår er utroligt håndterbart og ser godt ud. Jeg er behageligt chokeret over resultaterne!
Vi bruger den samme blanding til børn ca. en gang om ugen. Vi planlægger at skifte til at vaske deres hår hver anden uge, fordi deres hovedbund ikke producerer meget olie i denne alder. Meget oftere vasker vi dem fra ketchup og havregryn. "

Hvad tænker du om det her. Bange for overgangsperioden på flere måneder...

Sådan vaskes dit hår uden shampoo: 5 bedste måder

For alle, der siger, at han kun vasker sit hår med vand, de fleste vil tro, at personen er ude af sindet eller bare en sladder. Dette er dog ikke altid sandt. Både kvinder og mænd overalt i verden bevæger sig væk fra shampoo for at gendanne naturligt hår og holde huden væk fra kemikalier. Under den nye shampoo-fri hårplejemetode?

Amerikanske stjerner som Cameron Diaz og Jennifer Aniston er med i No Shampoo-bevægelsen, og deres frisurer ser godt ud.

Hvem opfandt det?

Pioner for denne trend er den berømte blogger Lucy Aitken, der kastede shampoo for to år siden. Hun indrømmede, at hun først måtte eksperimentere med forskellige naturlige rengøringsprodukter, der blev fundet derhjemme. Til skylning brugte Lucy naturlig eddike, hvilket gjorde hendes hår mindre fedtigt og gendannede dets smukke glans. Nu vasker hun håret kun med vand uden tilsætningsstoffer. Lucy indrømmede, at hun ikke kunne vænne sig til, at hendes hår ikke lugtede som sædvanligt. Vi er så vant til duftstoffer, at når vi ikke lugter parfume, har vi det lyst, at vi er beskidte..

Hvor berettiget er teorien om at vaske hår uden shampoo? Hyppig hårvask ødelægger det beskyttende lag i huden, som naturen har givet os. Kemi ødelægger naturligt pH. Sjampoer, der lover os restaurering af hår, flamlindring og andre problemer skaber faktisk disse problemer. De, der har helt grøftet hårkemikalier, siger, at det er vigtigt at overleve de første seks uger. I løbet af denne tid gendannes den naturlige balance i hovedbunden. Men det er alt umagen værd. Hår bliver meget stærkere, får en sund, smuk glans og bliver meget blødere og mere håndterbar.

Hvordan det virker?

Som allerede nævnt skal den første og en halv måned af afvisning fra shampoo, hår og hovedbund tilpasse sig nye forhold.

Vask hår med bagepulver

På dette tidspunkt bruges bagepulver til at skylle håret. Bland 2-3 teskefulde bagepulver og 50-70 ml. varmt vand. Påfør en sodasammensætning på vådt hår og masser huden i et par minutter. Skyl derefter alt af og spray med æble cider eddike. Spred eddike over hele dit hår og skyl igen med vand. Vask hår med åge

  • 1 æggeblomme (til langt hår 2 æggeblommer);
  • Lidt vand, ca. 60-90 ml;

Du skal adskille filmen fra æggeblommerne, ellers kommer den på håret, og det vil være vanskeligt at vaske den af. Tilsæt vand til æggeblommerne og ryst med en gaffel. Påfør blandingen på fugtigt hår, hold den tændt i et par minutter, massage og skyl med varmt vand. Hår bliver rent og håndterbart. Blommeblommen renser perfekt for urenheder såvel som nærer og fugter håret. Skyl dit hår med surt vand (1 spsk citronsaft eller æble cider eddike til 1 liter vand).

Hårvask med sennep

  • 1-3 spiseskefulde tørt sennepspulver;
  • 1 glas varmt vand;

Fortynd sennepspulveret i et glas varmt vand, varmt vand kan ikke bruges, da sennep kan udsende dampe med en skarp lugt. Påfør den resulterende blanding på vådt hår, og sørg for ikke at komme ind i øjnene! Massér og skyl med varmt vand. Sennep fjerner alle urenheder fra håret og hovedbunden, stimulerer væksten. Efter håret skal skylles med en naturlig balsam - 1 spsk. en ske med citronsaft eller æble cider eddike 6% per 1 liter vand.

Vask hår med rugmel

  • 3-4 spsk rugmel;
  • Varmt vand (kan erstattes med et afkog af urter - brændenælde, kamille, lind);
  • Du kan også tilføje æggeblomme til ernæring;
  • Hvis du tilsætter rismel til rugmel, bliver dit hår glattere efter vask..

Fortynd melet med varmt vand for at få en flydende konsistens, bland grundigt med en visp, indtil en hvid farve vises. Påfør den resulterende rugshampoo på vådt hår, masser, indtil der dannes en fin skumstruktur. Efterlad på håret i 5 minutter og skyl med varmt vand. Efter at håret er skyllet med vand, med fortyndet citronsaft eller naturlig æble cider eddike (1 spsk pr. Liter vand).

Hjemmelavede, naturlige shampoo

Hvis du ikke er klar til ekstreme ændringer, kan du selv lave en naturlig shampoo..

Coconut Shampoo:

  • 1/4 kop kokosmelk
  • 10 gram revet oliven- eller babysæbe;
  • 4-5 vitamin E-kapsler;
  • Et par dråber af din foretrukne æteriske olie;
  • 1 tsk natron.

Bland alle ingredienser, anvend på håret, massage og skyl. Brug æble cider eddike fortyndet med vand i stedet for balsam.

Urte-shampoo:

  • For fedtet hår, tag tørt brændenælde og alternative håndfulde af hver. Til tør - en håndfuld citronmelisse og lavendel; For børn - kamilleblomster;
  • 250 ml destilleret eller oprenset vand;
  • 10 gram revet oliven sæbe;
  • 10 gram vegetabilsk glycerin;
  • 1 gram xanthan (xanthangummi).

Kog vand, kast revet sæbe i det. Når det er helt opløst, tilsættes urterne og resten af ​​ingredienserne. Kog op under omrøring lejlighedsvis og lad den tilføres natten over. Sil den næste dag gennem et kaffefilter. Denne shampoo kan opbevares i op til en måned..

En ske tjære.

Af hensyn til objektiviteten er det stadig værd at genkende nogle negative aspekter ved at vaske dit hår uden shampoo. Hvis du har en masse gråt hår, som du maler over med kemisk maling, vil det være problematisk at skifte helt til naturligt hårpleje. Det samme gælder hårstylingprodukter. Eddike og sodavand vaskes ikke godt af lakker, skum og hårgeler.

Har du prøvet at vaske dit hår uden shampoo?

Kan du lide artiklen? Abonner på kanalen for at holde dig ajour med de mest interessante materialer

Emne: Naturlig hårvask - 1

Temaindstillinger
Skærm
  • Lineær udsigt
  • Kombineret udsigt
  • Træudsigt

Naturlig hårvask - 1

Naturlig hårvask

Senest redigeret af Sunnyel; 05/02/2008 kl. 12:07.

Naturlig hårvask

Helt desperat på jagt efter en shampoo, der ikke ville indeholde skadelige stoffer, besluttede jeg at finde opskrifter på hjemmelavede hårvaskemidler.
Opskrifterne er forskellige, der ligner mere den sædvanlige shampoo, men der er helt forskellige, og generelt kan jeg næppe forestille mig, hvordan de kan vaske noget. Men som jeg forstår det, er det ikke nøjagtigt de samme ting at sæbe dit hoved og rense det. Så boom prøv

1) Næsten shampoo:
1-2 spsk. l. basilikum, rosmarin eller salvie,
et glas rent vand
60 ml flydende glycerinsæbe
15 til 60 dråber cedertræ, clary salvie eller ylang ylang eterisk olie
1 tsk jojobaolie.
Lav et afkok eller infusion af urten, og tilsæt alle de andre ingredienser der, bland godt.
Hvis dit hår er fedtet, kan du reducere mængden af ​​olie, hvis du har tørt hår, øg det. Denne shampoo kan opbevares i køleskabet i op til en uge. Hvis der på forberedelsestidspunktet sættes en teskefuld vodka til sammensætningen, øges holdbarheden til 3-4 uger..
Effekt: rent, velsmagende ildelugtende hår.

2) Shampoo-maske
Tilberedt på én gang: 1 æggeblomme, 20-30 gr. Konyak, 10-20 gr. sæbe. Påfør, lad sidde et stykke tid, skyl derefter og skyl med vand.
Skyllemiddel: vand forsuret med eddike eller citron, naturlægemidler.
Effekt: rent hår plus ekstra ernæring og stimulering af blodcirkulationen i hovedbunden.

3) Sennepsshampoo-maske, overhovedet ikke sæbe
Tag 1 spsk. en ske med sennepspulver, fortynd med kefir til konsistensen af ​​creme fraiche, tilsæt 1 åge, 1 tsk honning, 1 tsk mandelolie, et par dråber ylang-ylang olie. Påfør denne blanding på beskidt hår langs hele længden og på huden, massage, dæk med polyethylen og ovenpå med en uldhue. Opbevar blandingen, indtil du kan udholde den, helst 15-20 minutter. Vask derefter af med vand.
Skyllemiddel: vand, tilsat eddike eller citronsaft, urteafkogelser.
Effekt: stimulering af hårsækkene, blodstrøm til hovedbunden, ekstra ernæring.

4) Shampoo "til en amatør" eller "brød på hovedet", helt uden sæbe
Tag 4-6 skiver sort brød (afhængigt af hårets længde), læg i en stak i en beholder, hæld kogende vand over og lad natten over. Om morgenen får du brød, vasket dit hår med hende.
skyl: vand forsuret med eddike eller citronsaft, urteavkok.
Effekt: rent, skinnende hår.

5) Shampoo fra Skindoctor
For hår i mellemlang længde: 1 åge og et halvt glas kefir.
Hvis håret er langt eller stærkt snavset, kan mængden af ​​æggeblomme og kefir øges.
Gnyd blandingen i hår, skyl og skyl derefter med alkalisk vand (i 3 liter vand, en halv teske soda).
Du kan også skylle dit hår med urteavkok..
Du kan tilføje Art. en skefuld øl.
Du kan også tilføje en halv teskefuld en baseolie såsom jojoba, oliven, kokosnød.
Forfatter: kuropatka
Opmærksomhed:
Denne opskrift er ikke egnet til alt hår.
Denne opskrift kan bruges som en hårmaske før regelmæssig shampoo..

6) Og den sidste opskrift, slet ikke shampoo
For halvlangt hår: 150 ml. vand, 1 spsk. l. natron uden ærter + 1-2 spsk. l. vodka. Yderligere - tilsætningsstoffer til din smag. Eksperiment.
Vodka forhindrer hår i at trænge sammen.
Skyllemiddel: vand forsuret med eddike eller citronsaft, urteafkok, honningvand (1 spsk honning i 1,5 liter vand)


Det er alt for nu. Der er flere opskrifter her.
For alle disse hjemmelavede "shampooer" er det nødvendigt at bruge skylninger, ellers ser håret efter vask godt ud.
Hvem vil teste med mig?

et spørgsmål til dem, der IKKE vasker deres hår hver dag

Den britiske journalist Anna Pasglow indrømmer, at det at vaske sit hår er lige så vigtigt for hende, som det er for alle andre kvinder. I denne forbindelse udførte hun de sædvanlige procedurer, hver gang hun vaskede sit hår. Først påførte hun shampoo på sit hår to gange, derefter balsam, og efter to minutter skyllede hun håret. Og nu, ifølge Anna, indså hun, at hun gjorde alt forkert..

Tilhængere af den nye trend med ”hårvask omvendt” inviterede Anna til at prøve en ny metode på sig selv for selv at se, hvor effektiv den er. Journalisten fortæller, at hun kun besluttede at prøve en ny metode på sig selv, fordi hun fik at vide, at hendes hår ville se ud efter dyre stylinger, og endda tyndt hår ville blive attraktivt..

Eksperimentet, som Anna accepterede, varede en uge. Den første dag vaskede hun sit hår, som hun gjorde før, dvs. først brugte hun shampoo og derefter balsam. Efter den første eksperimentelle hårvask tog hun et foto for at sammenligne det med den yderligere ændring i hårets tilstand. Og i de følgende dage begyndte hun at handle, som hun fik at vide: "gør det modsatte." Hun fugtede først sit hår med vand, derefter anvendte balsam, så mere af dette produkt blev påført på enderne af håret, og ventede i fem minutter, derefter begyndte man at skylle. Derefter påførte hun shampoo på sit hår to gange og vaskede sit hår..

Anna bemærkede, at hun i tredive år vasket sit hår på traditionel måde, så det var svært for hende at vænne sig til den nye måde. Ifølge hende var de fornemmelser, der opstod ved brug af den nye metode til at vaske hendes hår, de samme som forekommer, når hun holdt en kniv i hendes venstre hånd, mens hun spiste. Mens hun anvendte balsam på sit beskidte hår, følte kvinden sig forfærdelig. Men da hun derefter anvendte shampoo på sit hår, kom hun til den konklusion, at det nu kan reduceres, da det skummer bedre nu end før. Efter at have vasket sit hår på denne måde en anden gang, bemærkede hun krystalklarheden i sit hår, og da hun tørrede sit hår med en hårtørrer, indså hun, hvordan denne metode passer hende. Ifølge Anna troede hun, at hendes hår ville blive sammenfiltret, hvis hun ikke brugte balsam efter shampoo, men det viste sig at være ret let og behageligt at kamme..

To dage senere gentog kvinden denne nye metode og bemærkede, at hendes hår var tykkere end før. Og i slutningen af ​​ugen så håret endnu bedre ud, og forskellen var mærkbar. Krøller erhvervet glans, volumen dukkede op. Anna indrømmer, at det var sådan, hun formåede at opdage hemmeligheden bag smukt hår. Hun vil fortsætte med at følge denne metode til vask af sit hår..

Forfatteren på Bright Side kontrollerede, om du kan vaske dit hår uden shampoo, og hvor længe effekten vil vare

Gutter, vi lægger vores hjerte og sjæl i Bright Side. Tak for det,
at du opdager denne skønhed. Tak for inspiration og gåsehud.
Bliv medlem af os på Facebook og VKontakte

Behandlingsmetoden no poo ("ingen shampoo") fik en plask på sociale netværk. Tusinder af piger rundt om i verden har opgivet at vaske deres hår på traditionel måde. Til dette blev de presset af ønsket om at forbedre tilstanden til deres eget hår. Det menes, at i stedet for butikskøbte produkter, kan du bruge naturlige ingredienser eller bare vand..

Vi i Bright Side udførte en gang et eksperiment, og vores forfatter vaskede ikke sit hår i en uge. Nu vil vi prøve nogen poo-pleje på os selv, men lad os først se på resultaterne fra dem, der allerede er blevet af med den "dårlige vane".

1. Alexis fra USA har ikke brugt shampoo i over et år

Jeg brugte butiksprodukter 3-4 gange om ugen. Men udseendet på mit hår behagede mig overhovedet ikke: hver dag blev det mere og mere tørt og livløst, selvom jeg regelmæssigt købte forskellige "mirakuløse" balsam og masker. Så snublede jeg ved en fejltagelse over en video på Internettet, at det var netop på grund af disse midler, at mit hår var så livløst. Det var skør, men jeg besluttede at prøve!

Ud over det faktum, at alle vaskemidler hjælper med at slippe af med snavs og støv, vasker de naturligt sebum af, og vores krop begynder at producere yderligere talg for at kompensere for tabet. Kort sagt, dette er en ond cirkel: du renser - kroppen udskilles igen.

Når du er stoppet med at bruge shampoo, vil din hovedbund prøve at regulere denne proces og bliver nødt til at tåle fedtet hår i cirka en måned. Dette er den sværeste del, men det kan ikke undgås.

Sidste gang jeg vaskede mit hår med shampoo var den 12. marts 2018. Siden da har jeg kun brugt vand, men når jeg føler, at jeg er nødt til at fugtige krøllerne yderligere, laver jeg en maske af naturlig kokosnøddeolie, drueolie eller sheasmør..

Takket være no poo-metoden omstrukturerede jeg mit hår fuldstændigt. Hovedbunden har lært at arbejde igen og udskille nødvendige, ikke for store mængder fedt. Jeg tror personligt, at alle kunne bruge denne metode. Men det kræver tålmodighed at vente på den periode, hvor hovedet ser meget beskidt ud. Jeg ville aldrig have troet, at mit hår ville se så godt ud som i dag uden hjælp fra et specielt produkt, shampoo eller balsam. Men det er sådan.

2. Patricia fra Slovakiet går uden shampoo i et halvt år

Før måtte jeg vaske mit hår 2 gange om ugen. Jeg brugte butiksprodukter, der lovede, at der kun var naturlige ingredienser inde. Dette var selvfølgelig ikke altid tilfældet. Mine krøller manglede konstant glans, de var fedtede, men det sidste halm var udseende af flass - jeg indså, at jeg var nødt til at ændre noget.

I 2 måneder studerede jeg oplysninger om no poo-metoden - dette er en 100% naturlig pleje, der ikke bruger shampoo, balsam eller andre købte produkter.

Citron giver håret glans, elasticitet og hjælper huden med at producere nok olie. Citrusjuice fortyndes med vand og bruges som skyl.

Begyndelsen på eksperimentet, når du kun kan bruge vand til at rense strenge, er en af ​​de mest forfærdelige tider i mit liv. Jeg var heldig, at jeg havde ferie og ikke behøvede at se folk ofte, fordi mit hår så forfærdeligt ud. Efter at have stoppet med at bruge shampoo, bemærkede jeg efter 5 uger alvorlige ændringer til det bedre. Det tog så lang tid for mit hår endelig at slippe af med virkningen af ​​kemikalier. Men det gjorde dem bestemt godt.

Der er gået seks måneder siden begyndelsen af ​​mit eksperiment. Oftest skyller jeg bare håret med vand, men du kan lave dine egne rensemasker. De skal bruges højst 1 gang om ugen. For eksempel sådan:

  • 1. uge - vask med æg.
  • 2. uge - med henna pulver og urteblanding.
  • 3. uge - med rugmel.
  • 4. uge - med soda og æble cider eddike (jeg bruger kun eddike til denne vaskemetode: det er nødvendigt for at neutralisere sodas høje pH).

Vi vasker mit hoved uden kemikalier. Naturlige midler til vask og skylning af hår

Næsten hver dag udsætter de fleste deres hår og hovedbund for "kemiske angreb" fra shampoo, balsam, farvestoffer, masker og andre hårprodukter, der indeholder mange skadelige og giftige stoffer. Og alle disse stoffer trænger ind i vores krop gennem hovedbunden og påvirker ikke kun håret, men også hele menneskekroppen, hvilket forårsager forskellige sygdomme, inklusive onkologiske.

Et berømt tragisk eksempel på brugen af ​​hårprodukter er eksemplet på Jacqueline Kennedy, der døde af kræft i lymfeknuderne, forårsaget af nogle rapporter om hårfarve..

Stoffer, der findes i de fleste hårprodukter (natriumlaurethsulfat / laurylsulfat, methylparaben / propylparaben, benzoesyre, propylenglycol, DMDM-hydantoin og andre) kan forårsage følgende virkninger:
· Hårtab
Forgiftning
Hudsygdomme (dermatitis, eksem, irritation og andre)
allergier
Endokrin forstyrrelse
Hormonelle lidelser
Øjesygdomme
Luftvejssygdomme
Reproduktiv dysfunktion
Fødselsdefekter hos afkom
Sygdomme i nervesystemet
Sygdomme i leveren og nyrerne
· Kræft

Du kan undvære shampoo og balsam. Der er mange enkle, naturlige hårvask, der giver dit hår plump, glans og sund styrke. Nedenfor er nogle af dem.

Naturlig hårvask

Hårvask æg
Vask dit hår med æg styrker dit hår, gør dit hår blødere og tykkere og hjælper med at bekæmpe skæl. Der er flere muligheder for at vaske dit hår med et æg:

  • Pisk æg (helst kun æggeblommer) i en kop med en gaffel eller visp, og vask dit hår med det resulterende skum (gælder for vådt hår og massage). Skyl derefter håret grundigt.
  • Pisk æggene, tilsæt en lige mængde honning, bland godt. Gnid den resulterende masse ind i rødderne og fordel jævnt over fugtigt hår. Lad stå i 15-30 minutter, dæk helst med cellofan og indpak med et håndklæde. Skyl derefter dit hår med varmt vand.
  • Mos en banan, tilsæt saften af ​​en halv citron og æggeblommen. Påfør den resulterende masse på håret, massage og skyl godt.

Sennep til hårvask
Hårvask med sennep anbefales til personer med normalt til fedtet hår samt til personer, der lider af hårtab. For at tilberede dette produkt er det nødvendigt at fortynde sennep med en liter vand (1-2 spsk tørt sennepspulver, afhængigt af hårets fedtindhold). Vask dit hår med den resulterende opløsning, og skyl meget godt under rindende varmt vand. Hår efter vask med sennep vil være frodigt, skinnende og stærkt.

Surmælk og curdled mælk til vask af hår
Vask hår med yoghurt og sur mælk styrker hårrødderne, renser og nærer håret perfekt, gør det stærkt og skinnende. Håret fugtes med yoghurt eller sur mælk (muligvis varmt), gnides let i hovedbunden, dækkes med cellofan, indpakket i et håndklæde og vaskes af med varmt vand efter 20-30 minutter. Det anbefales at vaske dit hår med sur mælk eller sur mælk mindst en gang om måneden. Du kan også vaske dit hår med kefir, gæret bagt mælk eller serum..

Løgskal til hårvask
Det anbefales at vaske hår med løgskal til vask af normalt til tørt hår. Det hjælper med at eliminere skæl, forhindre hårtab, styrke håret, gøre det skinnende, silkeagtigt og blødt..
Løgskaller brygges med kogende vand og infunderes i 20-30 minutter og filtreres. Derefter vaskes håret med den resulterende infusion og skylles derefter godt.

Rugbrød til hårvask
Vask hår med rugbrød er velegnet til normalt til fedtet hår. Rugbrød indeholder B-vitaminer, som er meget gavnlige for hårets skønhed og sundhed. Vask dit hår med rugbrød gør håret stærkt, tykt, blødt og skinnende. For at tilberede dette produkt skal rugbrød blive gennemblødt i varmt vand i flere timer. Når blandingen forvandles til en velling (denne proces kan accelereres ved let at gnide den resulterende masse), skal du anvende på håret og massere, og skyl derefter håret med varmt vand.

Naturlige hårskylninger
Når du har vasket dit hår med naturlige produkter, tilrådes det at bruge en naturlig skylning, som vil gavne håret, tilføje glans og gøre det lettere at kæmme. Her er nogle naturlige hårskylninger.

  • Hår skylles med citronsaft. For 2 liter vand - juice af en halv citron.
  • Hår skylles med eddike. Til 1 liter vand - 1 spsk eddike (helst naturlig æble cider).
  • Urteinfusioner til skylning af hår. Til skylning af hår er en infusion af en eller flere af følgende urter egnet: brændenælde, kamille, egebark, rosmarin, salvie og andre. 5 spiseskefulde af en blanding af urter hældes med 1 liter kogende vand, infunderes i 20-30 minutter, derefter filtreres infusionen og bruges til at skylle håret.

Folkemedicin er godt til hår, hovedbund og kroppen som helhed. Første gang efter brug af naturlige produkter kan håret blive meget groft, vanskeligt at kæmme og undertiden give håret en uvasket følelse. Men dette vil snart gå, så snart håret bliver vant til det nye produkt, vil du helt nyde sundheden og skønheden i dit hår..

Hvordan du vasker dit hår ordentligt med et æg i stedet for shampoo

Vores bedstemødre og oldemødre vidste også, hvordan man vasker vores hår med et æg. Takket være dette produkt blev de af med problemer som skæl, sprødt hår og tørt hår. Og nu anbefaler trichologer at henvende sig til traditionel medicin og naturlige midler med tilsætning af æg.

Æggeblomme som en hårshampoo. Vigtige funktioner

Besvar spørgsmålet, hvorfor vaske dit hår med et æg, siger eksperter, at sammensætningen af ​​et kyllingæg nærer håret ikke værre end en dyr maske. Ægget indeholder sådanne nyttige komponenter som proteiner og aminosyrer, phospholipider og fedtopløselige vitaminer A, D, E, makro og mikroelementer. Takket være dette får hovedbunden og hårsækkene næringsstoffer, og krøllerne er godt rengjort, de ser lysere og mere blanke ud. Lecithin og fedtsyrer, der er en del af æggeblomme, gendanner hårets struktur, hvilket gør det håndterbart, blødt og silkeagtigt.

Ved hjælp af et æg i stedet for shampoo kan du efter en måned eller to løse problemet med skørhed og opdelte ender samt hurtig kontaminering af hovedet, som er tilbøjelig til fedtindhold. Shampoo baseret på æggeblomme erstattes af butiksprodukter over tid: Du kan vaske dit hår med et så naturligt produkt så ofte som nødvendigt..

Fordel og skade

Vask dit hår med et æg er nyttigt ikke kun for hovedbunden, men også for hovedbunden, som kan være overdreven tør eller tilbøjelig til øget talgproduktion, hvilket fører til seborrhea, skæl og hurtig kontaminering af trådene. Disse problemer fjernes ved at vaske dit hår med et æg, fordelene og skadene er kun sammenlignelige, hvis du har haft allergiske reaktioner på komponenterne i kyllingeproduktet. I dette tilfælde skal du bruge æggebaserede plejeprodukter med stor omhu eller vælge et andet alternativ.

Hvad hår er ægshampo egnet til

Fordelen ved dette naturlige produkt er, at det er velegnet til både fedtet og tørt og normalt hår. Til hud med øget talgproduktion kan du tilføje citronsaft, æble cider eddike, eucalyptusolie osv. Til ægshampoo. Til tørre krøller bruges tilsætningsstoffer som vegetabilske olier (burdock, ricinus), glycerol, aloe vera ekstrakt.

Du kan vaske dit hår med æggeblomme uden tilsætningsstoffer til enhver type hår og hovedbund.

Hvordan du vasker dit hår ordentligt med et æg i stedet for shampoo

Når du bruger æg, skal du tage hensyn til egenskaberne ved dine krøller: 2-3 æg kan være påkrævet til langt hår, og det ene er nok til korte og tynde. Du skal også vide, at æggeblomme oftere bruges til at vaske hår: det bærer den vigtigste ernæringsværdi og vaskes let. Hvis et kyllingæg bruges fuldstændigt, skal du kun skylle dit hår med koldt vand: fra det varme protein krølles op og forbliver i strengene, som derefter skal kæmmes i lang tid.

Funktioner ved brug af ægbaserede shampoo

Det er let at fremstille din egen shampoo med kyllingæg ved hjælp af æggeblomme og andre sunde ingredienser. Selv hvis du vasker dit hoved med denne blanding en gang om måneden, vil effekten være som en nærende maske. Det er nødvendigt at skifte til naturlig ægshampo gradvist, først skifte den med butiksen. Over tid, for at rense og styrke krøllerne, vil det være nok at bruge shampoo på ægget 2 gange om ugen.

Trin for trin instruktioner til oprettelse af shampoo

Der fremstilles en ægbaseret shampoo under hensyntagen til nogle af nuancerne:

  1. Du skal tage friske kyllingæg og adskille æggeblommen fra proteinet.
  2. Æggeblommerne skal også frigøres fra filmen og flagella ved hjælp af en gaffel eller for hånd. Du kan hælde varmt vand over æggeblommen for at hærde filmen og hælde indholdet i en skål.
  3. Hæld 200-400 ml rent vand på æggeblommerne og slå med en piskeris eller mixer. Forskellige essentielle olier, honning, glycerol, kefir eller citronsaft kan tilsættes til denne basesammensætning..
  4. Fugt håret med vand og skub overskydende fugt ud med dine hænder.
  5. Påfør blandingen på håret langs hele længden, og vær særlig opmærksom på rødderne.
  6. Lad shampoo være tændt i 5-7 minutter, skyl derefter godt med varmt vand.
  7. For at få dit hår til at skinne smukt og blive blødt, kan du skylle det med vand med tilsætning af 1 tsk. æble cider eddike i 1 liter varmt vand.

Det er ikke svært at vaske dit hår med et æg, men hvis du vil opnå en stærkere helingseffekt, er det værd at prøve ægmasker..

Æggemasker til hårets skønhed og sundhed

Æggens fordelagtige egenskaber kan forbedres ved at bruge dem til at fremstille masker med tilsætning af forskellige komponenter. Resultatet er ikke længe på at komme: hår bliver stærkt, skinnende og håndterbart, og hovedbunden er ren og sund..

Generelle regler for fremstilling af sammensætningen

Når du kender de grundlæggende regler for at forberede en ægmaske, kan du anvende den på forskellige hårtyper og løse forskellige hårproblemer:

  1. Grundlaget for masken er æggeblommer, der frigøres fra filmen, der kan overføre en ubehagelig lugt til håret.
  2. Forskellige æteriske olier kan tilsættes æggeblommerne - 3-4 dråber er nok. Sørg for, at du ikke er allergisk over for olietilsætningsstoffer.
  3. Tør sennep, kefir, alkohol i masken forbedrer tilstanden af ​​fedtet hår.
  4. Burdock, mandel, ricinus og kakao olier bruges til at bekæmpe hårtab, tørhed og skørhed..

Sådan vaskes dit hår med et æg og sunde kosttilskud

For hver hårtype kan du vælge din egen maskeopskrift ved at eksperimentere med forskellige ingredienser: vegetabilske olier, mejeriprodukter og andre nyttige tilsætningsstoffer.

Med smør

For tørt hår skal du bruge ægmasker med tilsætning af vegetabilske olier. De nærer og fugter krøller godt, hvilket gør dem stærke og velplejede. Takket være regelmæssig brug aktiveres “sovende” hårsækker, nye hår vises. På grund af dette bliver dit hår frodigt og tykkere med tiden..

At styrke håret med et ægs næringssammensætning med olier kan se sådan ud: tag 1-2 æggeblommer, 30 ml ricinus, burdock, havtorn eller olivenolie, 1 spsk. flydende honning, 50 g hjemmelavet cottage cheese. Bland ingredienserne og anvend på håret. Læg en polyethylenhætte på dit hoved, derefter et håndklæde og hold masken i 1-1,5 timer. Skyl derefter dit hår godt med varmt vand. Hvis hovedet ikke er rent nok, kan du bruge en mild shampoo til hyppig brug..

En forenklet version af denne maske: tag 1 spsk til 2 æggeblommer. ricinusolie, gnyd denne blanding i rødderne og fordel over hele længden. Dæk dit hoved med plastik og et håndklæde, hold masken i 30-40 minutter. For at forbedre penetrationen af ​​næringsstoffer i huden og håret kan du bruge et håndklæde til at varme dit hår med en hårtørrer.

Med kefir

Denne opskrift er perfekt til fedtet, glansfrit hår, der har brug for god næring. En sådan maske baseret på æg og kefir vil genoplive de farvede krøller og dem, der er blevet permeteret. For at forberede masken skal du bruge 1 æggeblomme og 1 glas frisk kefir.

  1. Bland ingredienserne i en lille skål, og visp..
  2. Behandl hver streng med en blanding, læg en polyethylenhat på, indpak hovedet med et håndklæde.
  3. Vent 30-40 minutter, vask derefter æggekefirmasken af ​​med masser af varmt vand.
  4. Påfør masken en gang om ugen i 2 måneder.

Med cognac

Cognac i æggemasken har en stimulerende virkning på hovedbunden og hårsækkene: ved at tilvejebringe en lokal irriterende virkning forbedrer den blodmikrocirkulation og fremmer strømmen af ​​ilt og næringsstoffer til hårsækkene.

Som et resultat af regelmæssig brug af masken forbedres hårvækst, nye tråde vises, og hårtab reduceres. Især velegnet til hovedbund, der er tilbøjelig til øget talgproduktion.

Alkohol kan forårsage en brændende fornemmelse på følsom hud, hvis den udtales, skal den følgende opskrift afbrydes.

Metode til fremstilling af en maske med cognac:

  1. Tag 2 spsk. alkoholholdig drik, 2 tsk. citronsaft og 2 æggeblommer (hvis håret er kort, kan du reducere mængden af ​​ingredienser med 2 gange)
  2. Bland maskens komponenter i en beholder og slå med en visp.
  3. Påfør blandingen jævnt over hele længden og indpak hovedet med plast og et håndklæde.
  4. Hold masken i 25-30 minutter.
  5. Vask dit hår godt med varmt vand, skyl det en sidste gang med en køligere væske.

Med honning

Honning er værdsat for sine ernæringsmæssige og regenererende egenskaber. Som en del af en ægmaske vil den gendanne vitaliteten til tørre, beskadigede, kedelige tråde. Brug af en nærende honningæg-blanding i to eller tre procedurer vil genskabe glansen, give håret et velplejet og sundt udseende.

  1. Tag 1-2 æg, adskill de hvide fra æggeblommerne, frigør den sidste fra filmen.
  2. Pisk dem indtil fluffy og tilsæt 2 spsk. honning. Hvis der anvendes et sukkerholdigt biprodukt, skal det forvarmes i et vandbad..
  3. Du kan vaske dit hår med den færdige blanding eller bruge det som en maske..
  4. Fugt håret, påfør shampoo på det i hele længden, gnid det ind i rodzonen med massage bevægelser med fingerspidserne. Efter 5 minutter skylles med rindende varmt vand.
  5. Brug kompositionen som en maske, og lad det ligge på dit hår i 30 minutter, og opvarm dit hoved med cellofan og et frottéhåndklæde. Vask derefter dine krøller godt.

Sådan vaskes ægshampoo

Den æggeshampoo, der er baseret på æggeblomme, skal vaskes med varmt vand. Hvis der også bruges æggehvide, vaskes håret grundigt med koldt vand. Ellers vil egernet krølles sammen og ødelægge dit hår..

Efter at have vasket hovedet, er det nyttigt at skylle krøllerne med urteinfusioner, som i kombination med ægshampoo kan øge hårvæksten, eliminere hårtab, skæl og olieagtig glans. Når man plejer svækkede tråde, anbefales det at anvende afkok af urter som kamille, brændenælde, calendula, rosmarin, burdock og burdock til skylning..

Samvask - vask af hår uden shampoo. Balsamer til co-voksning. Anmeldelser

Disse piger, opfindere, kan ikke tænke på noget i jagt på skønhed. En slags co-vask, og hvad er det?

Længe væk er de dage, hvor vi kun brugte hårshampoo og var tilfredse. Nu er praktisk talt ingen vask fuldstændig uden en specielt valgt shampoo, balsam-balsam-skylmelisse, masker og specialolier til enderne. Og selv efter sådan rigdom er mange piger utilfredse med resultatet. Når alt kommer til alt, tør shampoo ofte hår, masker og olier kan tværtimod fedt eller simpelthen ikke give den ønskede effekt.

Hvis du endnu ikke har hørt om en sådan metode til shampooing som co-waxing, anbefaler vi, at du øjeblikkeligt korrigerer dig selv og bliver bekendt med den nyudviklede tendens inden for hårpleje. Fra vores artikel finder du ud af, hvad co-vask er, hvad hår er velegnet til, fordele og ulemper ved denne metode til rensning af krøller, og også hvilke midler, der er bedst at bruge, når man sammenvasker.

Så hvad er co-vask? Vi ser på den engelske dekryptering af kun vaskemaskine - vask af hår uden shampoo, fuldstændig rengøring kun med balsam eller balsam. Det siges, at denne metode til vask blev opdaget af afrikanske kvinder, primært for deres krøllede, grove og uregerlige hår. Og også for alle dem, hvis hår begyndte at ligne et "blår eller en vaskeklud" som et resultat af den nådeløse eksponering for kemiske farvnings- og glatemidler.

Hvorfor co-voksning? Hvorfor er vask med balsam bedre end at vaske dit hår med shampoo? Det menes, at natriumsulfat, som er en del af de fleste shampooer, ophobes i kroppen og påvirker vores helbred negativt. Derudover begynder talg at produceres mere og mere fra hyppig vask af hår (en beskyttende reaktion mod overdørring udløses). Det viser sig en ond cirkel, jo oftere du vasker dit hår, jo hurtigere bliver det snavset og kedeligt. Derudover, efter brug af co-voksning, skal krøller komme sig, få en sund glans, densitet og fugt! Selvvask er naturligvis ikke en engangsprocedure. For at opnå den ovenfor beskrevne virkning skal håret vaskes på denne måde, mindst i en måned, og gradvis genoplive det..

Med hensyn til “co-casting” teknikken er den ganske enkel. Alt, hvad vi har brug for, er det mest almindelige balsam eller balsam fra supermarkedet.

Sådan vaskes dit hår uden shampoo?

  1. Kæmm godt og vådt hår under varmt vand.
  2. På vådt hår påfører vi balsam (ikke sparsom, på hår af mellemlang længde - 2-3 hænder) startende fra kronen, let gnid, masserer, i hovedbunden.
  3. Vi distribuerer gennem resten af ​​håret, ligesom med en almindelig vask.
  4. Derefter gradvis tilsættes vand, masser forsigtigt balsam i dit hår i 5 til 10 minutter..
  5. Vi vasker det grundigt af, "indtil det knirker".
  6. Efter en sådan vask anvendes der i intet tilfælde shampoo, men du kan påføre en maske eller olie på enderne.

Fordele og ulemper ved co-vaskemetoden

På Internettet kan du finde hundreder af rave anmeldelser fra dem, der takket være co-voksning har sundere, hydratiseret, blødt og håndterbart hår. Medfølgende ønsker adepter har brugt denne metode i årevis og rådgiver alle. Vi stoler ikke kun på rosende ord, men vi studerer altid anmeldelser af dem, der ikke er tilfredse med denne udrensningsteknik. Webstedet Emily.by fremhævede proceduren objektivt og fremhævede følgende fordele og ulemper ved co-wish.

Fordele eller fordele ved co-voksningsteknik:

  1. Aktiv fugtighed af tørt hår;
  2. Blødgør grovt, uregelmæssigt krøllet hår;
  3. Mange mennesker bemærker effekten af ​​strækning og udretning;
  4. Reduktion af de skadelige virkninger af daglig shampooing;
  5. Under co-voksning finder en aktiv hovedmassage sted;
  6. Forbedring og forbedring af udseendet: glans, glatthed, "lydighed", hår stopper krusede og splittede.

Ulemper eller ulemper ved co-vask:

  1. Samvoksningsmetoden er langt fra velegnet til alle; sådan rensning er især uønsket for tyndt, fedtet og normalt hår. Når du har vasket sådant hår med co-vask, kan der være en følelse af beskidte, kedelige, klæbrige tråde.

Hvis du har langt hår, der hurtigt bliver fedtede på hovedet, men skørt og tørt i hele længden, er en lille hemmelighed fra Emily.by - prøv delvis co-voksning. Påfør balsam på hele dit hårs længde og shampoo på kronen. Når du har vasket dit hår på denne måde, vil du føle alle fordelene ved samvask, og du behøver ikke at bekymre dig om, at rodhåret forbliver fedtet..

    1. Da balsamerne ikke skummer som shampoo, skal du massere dit hoved, når du vasker og skyller dit hår for at rense specielt omhyggeligt og længere end normalt.
    2. Du kan nemt "overbelaste" krøllerne med aktive stoffer, især hvis du bruger rig balsam. Det anbefales i det mindste at skifte fonde.
    3. Hvornår undlader co-vasketeknikken at rengøre håret? Hvis du tidligere har rigeligt brugt stylingprodukter (lak, mousse, hårskum), er det praktisk talt umuligt at rengøre krøllerne uden shampoo..
    4. Det anbefales også at bruge en renseshampoo en gang hver 10.-14..

Hvis du vil prøve en co-vaske teknik, men ikke ved, hvor du skal starte, skal du starte med det vigtigste - vælge en co-vask balsam. Som vi allerede skrev, kan du tage et helt almindeligt middel, der er kun nogle få BUT'er:

1. Det tilrådes, at sammensætningen af ​​det co-voksende middel ikke indeholder silikone - dimethicone (dimethicone) og andre siliconer med afslutningen -con: amodimethicone, behenoxy dimethicone, stearyl dimethicone, alkyl dimethicone, phenyltrimethicone, cyclohexasiloxan, cyclopentasiloxan osv. Da det ikke fugter håret, men kun visuelt skaber en beskyttende film. Og under kan hår forblive tørt og usundt. Derudover har silikone en tendens til at ophobes i håret og forhindrer dem i at "trække vejret".

2. I den originale version blev kun HÅRKONDITIONEN brugt til co-vask af hår. Nu kan du finde anbefalinger om, at du kan vaske dit hår med en balsam og næsten en maske, da sammensætningen af ​​mange er næsten den samme, og forskellene mellem produkterne slettes mere og mere..

Et lille råd fra Emily.by Forskellene mellem midlerne er stadig der og ganske betydningsfulde. Da balsam er designet til at virke på hårets overflade (luk kopperne, gør det lettere at kamme, tilføje glans). Og afhængigt af tilsætningsstoffer kan de have yderligere fugtgivende egenskaber eller andre egenskaber..

En balsam, og endnu mere en maske, antager en mere intens effekt på håret: dyb hydrering af overdroget hår, restaurering af kemisk beskadiget hår og så videre. Balsamerne har også konditioneringsegenskaber (glans, kæmning). Sørg for at være opmærksom på disse finesser, når du vælger et co-voksende produkt baseret på din hårtype og behov. Når alt kommer til alt, hvis du har normalt hår, er der en risiko for at "overmale" dem med de aktive stoffer, der er indeholdt i balsam.

3. Samvoksning betragtes som en dyrere metode end almindelig hårshampoo, primært på grund af overforbrug af balsam. Derfor giver webstedet Emily.by råd til de mest økonomiske - vær opmærksom på billig, men ikke mindre effektiv, hviderussisk hårkosmetik.

Hvad kan du anbefale? Hvilken balsam du skal vælge?

Silikonefrie balsam, der er egnede til co-voksning:

- "Revivor-biostop" fra Professional-serien Belita-Vitex. Balsam forhindrer hårtab, styrker rødder, fugter og nærer.

- "Plusonda" (Classic Plyusonda) - Hviderussisk genoprettende hårbalsam, vitamin Belita-Vitex. Intens hydrering og skinne uden at veje den ned.

- "Brewer's Yeast" - balsam fra Balkosmex-serien "Naturhemmeligheder". Gør håret mere håndterbart, fremskynder væksten.

- "Revivor-Perfect" - balsam-balsam fra Belita-Vitex. Hjælper med at øge hårvæksten.

- Balsams af Citrusfriskhedslinjen (citron-lime, appelsin, grapefrugt).

- Hviderussiske balsamer i linjen "Natural care" (Henna, grøn te, Aloe balsam) Belita-Vitex.

- Balmerer "Superfruits" fra Floralis. Frugtlinjen er fri for SLS, parabener, siliconer.

- Balsammaske "Onion + burdock oil" fra serien "Belovezhskie chants" Belkosmex. Mod hårtab.

Et par anmeldelser fra foraene om co-vask-metoden:

Testimonial, Marina: ”Om ko-voksning - vask af hår uden shampoo, fandt jeg ud af det ved en fejltagelse for næsten et år siden, da jeg spottede rundt på Internettet for at pleje tørt split hår. Jeg prøvede det næsten øjeblikkeligt og var meget glad. Hår er bedre efter blot en uges brug. Jeg har længe glemt hvad tørhed, skørhed og sammenfiltrede ender er. Nu går jeg regelmæssigt på voks, når jeg ser, at mit hår mangler fugt. Jeg glemmer shampoo i et stykke tid og skifter til denne metode til at vaske mit hår. De er meget taknemmelige for mig !! "

Feedback, Anyuta: “Efter at have læst anmeldelserne om co-washing og inspireret af de positive resultater, kom jeg ned på forretningen. Om natten skyllede jeg mit hår med balsam (og det syntes mig straks, at mit hår var lidt fedtet), og om morgenen vågnede jeg op med beskidte istapper ((

I lang tid kunne jeg ikke beslutte mig for det andet forsøg, men alligevel risikerede jeg det igen.. og angrede ikke. Hår efter co-vask så ud som om jeg havde brugt en dyr nærende maske, og selv den næste dag var det stadig rent og skinnende. Min fejl første gang er, at jeg var for doven til at gnide balsam i den foreskrevne tid (mindst 3-5 minutter) og ikke rense dem for hårspray før vask. Jeg begår ikke sådanne fejl længere, og siden da har jeg øvet med at ønske mig at ønske sig regelmæssigt ”.

Anmeldelse Irene: “Covashing passede ikke mig! Jeg har normalt, ikke-farvet, fedtet hår, tykt og krøllet, længden er lige under skulderbladene. Efter anbefalingerne om, hvordan jeg vasker mit hår med covashing, tog jeg Natura Siberica balsam, som er uden siliconer, og jeg gjorde alt strengt i henhold til reglerne. Jeg vil beskrive det opnåede resultat.

Efter vask med covocheing-teknikken forlod følelsen af ​​et dårligt vasket hoved mig ikke i lang tid. Jeg troede, det kunne være bedre, når de tørrer. Men miraklet skete ikke... Tværtimod, efter at jeg havde tørret ud, blev min smukke moppe om til slikkede istapper. Den samme effekt opnås, hvis du ikke vasker dit hår i en uge. Generelt er intet godt.. "

Anmeldelse Victoria: “Det skete så, at jeg løb tør for shampoo, og jeg huskede, hvordan jeg vasker mit hår med balsam.

Helt ærligt er mit hår langt fra ideelt: tørt, misfarvet, enderne er meget splittede og sammenfiltrede, især efter vask.

Fortsatte med voks, vådte jeg mit hår i bruser, tog en balsam, hældte en håndfuld, påførte det på hovedet, begyndte at massere huden grundigt, fingrede forsigtigt og sprede det mellem håret, masserede meget omhyggeligt i 5-7 minutter.

Da jeg begyndte at vaske af, var det første indtryk WOW. Håret blev let adskilt fra hinanden, for første gang var det blødt og ikke sammenfiltret, det blev vasket meget godt, der var ingen følelse af olieagtig eller lignende.

Når de var helt tørre, var de guddommelige, sådan en følelse af blødhed og ømhed.. ud over ord! Nu er der gået 3 dage, og håret er stadig i god stand, enderne er stadig bløde. Jeg råder alle til at prøve co-voksning. "